top of page

Haberler 3

yayın tarihi: 25.12.2023



Merhaba,


Yılın son bülteninde geçtiğimiz üç aydan öne çıkan bazı haberleri ve kitap başlıklarını bir araya getiriyoruz.


Şimdiden hepinize iyi bir yıl diliyoruz.


Sevgiler



**



KİTAP SEÇKİLERİ




TEMSİL ETTİĞİMİZ KİTAPLARDAN BİR SEÇKİ




HAKLARINI SATTIĞIMIZ KİTAPLARDAN BİR SEÇKİ




BASILAN KİTAPLARDAN BİR SEÇKİ






ATLAS YAZARLARLA



Temsil ettiğimiz yazarların kitapları üzerine yazarlarıyla yaptığımız iki dilli röportajlara sitemizden ulaşabilirsiniz.


Bu bültende Utku Özmakas'la Prens: Machiavelli’nin Muazzam Muamması adlı çalışması üzerine yaptığımız röportaja yer veriyoruz.





EDİTÖRLÜK İŞLERİ



Editörlüğünü ve koordinatörlüğünü üstlendiğimiz Yansımalar dizisi ilk meyvelerini verdi. Roman ve öyküleriyle tanıdığımız yazarların deneme, makale ve köşe yazılarından oluşan derlemeleri bir araya getiren bu diziden Mart Twain derlemesi Hayatımın Dönüm Noktası ile F. Scott Fitzgerald derlemesi Kayıp Şehrimsırasıyla Bülent O. Doğan ve Berrak Göçer'in özenli çevirileri ve önsözleriyle Epona Kitap'tan çıktı.



ATLAS // ETKİNLİKLER



YAZAR-EDİTÖR SOHBETLERİ


Pera Müzesi’nin işbirliğiyle düzenlediğimiz yazar-editör sohbetlerinin ikincisini yazar Murathan Mungan’la yeni romanı 995 km üzerine yayıncısı ve editörü Müge Gürsoy Sökmen gerçekleştirecekler. 



TAKK’ın katkılarıyla gerçekleşecek bu etkinliğimiz 25 Ocak Perşembe günü saat 18.00'de Pera Müzesi Oditoryumu'nda. 





"Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ama karmaşık görünenin de sonuçta su gibi açık olduğu bir siyasi/psikolojik ortam yaratıyor Mungan. Edebiyatımızda ender rastlanan, beklenmedik bir başkahramanın peşinde, ülkenin yakın geçmişinden tanıdık gelebilecek karmaşık ağların izini sürüyor. Kimi düğümleri çözüp yeni düğümler atarken okuru da nefes nefese bir yolculuğa davet ediyor. 

Murathan Mungan’dan bu kez sürükleyici bir kara polisiye."

Arka kapaktan



Murathan Mungan'ın fotoğrafı @ Muhsin Akgün




FOUCAULT KONUŞMALARI


Geçen ay dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Foucault Konuşmaları'nın kaydına buradan ulaşabilirsiniz.



Oğuz Tecimen'in moderatörlüğünde Ferda Keskin ve Sibel Yardımcı, Foucault'nun ehlileştirilemeyen, icat edilmesi gereken bir ilişki ve ilişkilenme biçimi olarak dostluk anlayışını ele aldılar.











bottom of page