top of page

İlk kitap lansman etkinliğimize davetlisiniz!


Mayıs 2022’de İthaki Yayınları'ndan çıkan Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler’i editörleri ve yazarlarıyla birlikte konuşmak ve kutlamak üzere 22 Haziran Çarşamba akşamı 20.30’da Karga Bar’da bir araya geliyoruz.

Kitabın editörlerinin ve yazarlarının kitaba ve arkaplanına dair detayları paylaşacakları kısa söyleşinin ardından editör ve yazarlardan Ulaş Özdemir, Evrim Hikmet Öğüt ve Mustafa Avcı bu gece için DJ kabinine girecek ve bize dünya müziklerinden bir seçki dinletecekler!


Kitap hakkında

Etnomüzikoloji, müzik folkloru, müzik etnografisi, müzik sosyolojisi, hatta müzik felsefesi gibi birçok müzik araştırma alanı ile antropoloji ve sosyoloji başta olmak üzere müzik dışı pek çok alanla ilişkili oldukça dinamik bir bilimsel disiplin. Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler, bu disiplini kapsamlı bir biçimde ele alan Türkçedeki ilk kaynak.


Kitapta yer alan yazarlar, çoğunlukla aynı kuşaktan sayılabilecek etnomüzikoloji, müzikoloji, müzik antropolojisi ve dans araştırmaları alanlarından gelen araştırmacılar olarak kendi uzmanlık alanlarının temel tartışmalarını etnomüzikoloji literatürü içerisinden değerlendiriyorlar. Kitaptaki konu ve kavramların birçoğu (ses, performans, toplumsal cinsiyet, popüler kültür, dans, kimlik, göç vb.) etnomüzikoloji dışında pek çok disiplinin de çalışma konuları arasında. Bu bakımdan Etnomüzikoloji tüm bu konuların araştırmacıları kadar bunlara ilgi duyan genel okuyucunun da ilgisini çekecek bir başvuru kitabı.


bottom of page