top of page

Haberler 5

yayın tarihi: 19.03.2024




Merhaba,


Temsil ettiğimiz yayıncıların sezon katalogları, öne çıkardığımız başlıklar ve satılan kitaplardan bazılarını paylaşıyoruz bu bültende.


Kataloglardan ve öne çıkan kitaplardan incelemek istediklerinizle ilgili haberleşmek üzere.


Sevgiler


**



KATALOGLAR


Yeni kataloglar geldikçe buraya eklemeye devam edeceğiz.





 


ÖNE ÇIKARDIKLARIMIZ





Learn to Live

Maurizio Ferraris

Laterza

Ünlü İtalyan filozof Ferraris yakında çıkacak kitabında yaşamak, hayatta kalmak, yaşam-öncesi ve birlikte yaşamanın halleri üzerine Montaigne'den Heidegger'e, Nietzsche'den Derrida'ya, Shakespeare'den Yourcenar'a, Fitzgerald'dan Hemingway'e farklı sesleri bir araya getiriyor ve birlikte düşünmeye davet ediyor okurları.




TAX THE RICH

JØRGEN RANDERS, TILL KELLERHOFF

Oekom

Dünya çapında çok sayıda milyoner uzun zamandır daha yüksek vergilendirme çağrısında bulunuyor, Tax the Rich'de de iş ve ekonomi alanından iki uzman dünyanın kaynaklarını kullanan zenginlerin bunun bellini daha yüksek vergilerle ödemesi gerektiğini savunuyorlar.




My Stupid Intentions

Bernardo Zannoni

Sellerio

İtalya'da 85 binden fazla satmış, Bagutta ve Campiello ödüllerine layık görülmüş, film hakları opsiyonlanmış, çeviri hakları da aşağıdaki ülkelere satılmış My Stupid Intentions, İtalyan yazar Zannoni'nin çok ses getiren ilk romanı. Romanın tamamının İngilizce çevirisi mevcut. Aynı zamanda çizimli bir özel edisyonu da çıktı.


Bu bir hayvanın, bir kayın sansarının dünyayı, gerçekleri ve yalanları keşfetmesinin hikâyesi. Hem bir Camus romanından hem de bir Pixar filminden koparılmış bir karakter gibi.



Genesis of a Tragedy

Gilles Kepel

Plon

Arap dünyası ve Ortadoğu uzmanı Fransız akademisyen Gilles Kepel'in Mart'ta çıkacak yeni kitabı Gazze'deki katliamı farklı yönleriyle incelemeyi, bu katliama yol açan nedenlerin tarihini ele almayı ve herkesin bölge hakkında bilgi edinmesini sağlamayı amaçlıyor.




The Forgetten Sense: Meditations on Touch

Pablo Maurette

Indent Agency

Batı kültürünün en çok ihmal ettiği, filozoflar ve sanatçılar tarafından binlerce yıldır görmezden gelinen, yine de doğduğumuzda annemizin okşamasından ölümden sonra göz kapaklarımızın nazikçe indirilmesine kadar bizi etrafımızdaki dünyaya en yakından bağlayan duyudur dokunma. Maurette dokunma duyusunu farklı metin ve referansları, farklı tarihsel dönemleri kat ederek inceliyor.



The Future of Language

Philip Seargeant

Bloomsbury

İletişim ve dil üzerine çok sayıda çalışması bulunan Seargeant'ın 2024'te yayınlanacak kitabı iletişim şeklimizde köklü değişimler yaratmaya başlayan teknolojiye ışık tutuyor ve dilin geleceğine dair bilimsel temelli sorular ortaya atıyor.





HAKLARINI SATTIĞIMIZ KİTAPLARDAN BİR SEÇKİ









bottom of page