top of page

Dijital Dünya Söyleşileri 2


Atlas Publishing Lab çatısı altında şekillendirdiğimiz Dijital Dünya Söyleşileri'nde bugünün bilgisi, tartışmaları ve sorunları üzerine çalışan ve üreten farklı disiplinlerden kişilerle konuşuyoruz. Dijitalleşen, hızlanan, odaklanamadığımız bu dünyada düşünceye yer açmayı ve değişen teknolojileri, alışkanlıkları, toplumları, iktidar ve üretim ilişkilerini ve değişen insanı birlikte incelemeyi amaçlıyoruz.




Çalışma, İş ve Dijital Emek


Tim Leberecht & Eda Çaça


Editörler: Mehmet Ekinci & Biçem Kaya




Video söyleşi olarak gerçekleşen ikincisini Aralık 2022'de yazar ve girişimci, House of Beautiful Business'in kurucularından Tim Leberecht ile yeni başlığımız "Çalışma, İş ve Dijital Emek" üzerine yaptık. İş hayatında yaşanan değişimlerden girişimciliğe, Mastodon gibi açık-kaynaklı, merkeziyetsiz platformların potansiyellerinden Web3'ün tehlikelerine kadar işin geleceğini ve çalışma mefhumunu etkileyen birçok konuya değindik.


*


Tim Leberecht Alman-Amerikalı bir yazar ve girişimci. İş hayatını daha güzel hale getirme misyonuyla küresel bir düşünce kuruluşu ve topluluk olan House of Beautiful Business'ın kurucu ortaklığını ve eş CEO'luğunu yürütüyor. Daha önce çok sayıda küresel şirkette danışman ve pazarlama müdürü olarak görev aldı. “3 Ways to (Usefully) Lose Control of Your Brand” [Markanızın Kontrolünü (Faydalı Bir Şekilde) Kaybetmenin 3 Yolu] ve son olarak “4 Ways to Build a Human Company in the Age of Machines” [Makineler Çağında İnsani Bir Şirket Kurmanın 4 Yolu] başlıklı TED konuşmaları bulunuyor.


Birçok dile çevrilen The Business Romantic'in (HarperCollins, 2015) ve The End of Winning'in (2020) yazarı. Yazıları düzenli olarak Entrepreneur, Fast Company, Forbes, Fortune, Harvard Business Review, Inc, Quartz, Psychology Today ve Wired gibi yayınlarda yer almaktadır.


House of Beautiful Business hakkında detaylı bilgiye buradan, Tim Leberecht hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.





bottom of page