top of page

Atlas // Yazar-Editör Sohbetleri 5


Yazar-Editör Sohbetleri, editörler ve yazarlar için birbirleriyle buluşma imkânı yaratan, ortak bir çalışma, tartışma, mesele üzerine onları okurlarla aynı zeminde bir sohbete davet eden etkinlikler dizisi. Konuklarımızın metinler üzerine birlikte düşünebildikleri, bazen yayıncılık hallerine, bazen birlikte üretme tarzlarına, bazen de ortak dertlere yakından bakabildikleri ve bunu okurlarla paylaşabildikleri bir zemin yaratmayı amaçlıyor. Bu sohbetler kapsamında bir araya gelen iki yazarın / iki editörün / bir yazarla bir editörün kurdukları diyaloğun okuma kültürümüze katkısını önemsiyoruz.



**



Ayfer Tunç, Mustafa Çevikdoğan


Türkiye'de Okumak ve Yazmak üzerine




Atlas Publishing Lab'in Pera Müzesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği Yazar-Editör Sohbetlerinin Nisan ayındaki etkinliğinde yazar Ayfer Tunç ve editör Mustafa Çevikdoğan, Türkiye'de yazar ve yayıncı olmanın keyifli yanları ve güçlükleri üzerine sohbet edecekler.


Ayfer Tunç'un kitaplarının yayımlanma serüveni özelinde, edebiyat yayıncılığımızın bugüne değin geçirdiği evreler ve gelecekteki kültür ortamı üzerine beklentiler sohbetin ana odağını oluşturacak.


TAKK’ın katkılarıyla gerçekleşecek etkinliğimiz 30 Nisan Salı günü saat 18.00'de Pera Müzesi Oditoryumu'nda.


Hepinizi bekliyoruz!


**



Konuşmacılar Hakkında


Ayfer Tunç 1964’te Adapazarı’nda doğdu. Erenköy Kız Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. İlk öykü kitabı 1989’da yayımlanan Saklı’dır. Yazar bu kitabını daha sonra Evvelotel adlı öykü kitabıyla birleştirerek Evvelotel-Saklı adıyla yayımladı. Diğer öykü kitapları Mağara Arkadaşları, Aziz Bey Hadisesi ve Taş-Kâğıt-Makas’tır. Taş-Kâğıt-Makas’ın içinde yer alan kısa romanı Suzan Defter’i 2013’te; Aziz Bey Hadisesi’ndeki kitaba adını veren eseri 2014’te bağımsız olarak yayımladı. Bu iki kitapta yer alan diğer kısa öyküleri Kırmızı Azap ismiyle kitaplaştırdı. Sait Faik’in öykülerinden hareketle TRT için yazdığı "Havada Bulut" adlı senaryosu 2002’de, Orhan Kemal’in aynı adlı romanından uyarladığı "72. Koğuş" adlı senaryosu 2010’da çekildi.

Ayfer Tunç’un Kapak Kızı (1992), Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi (2009), Yeşil Peri Gecesi (2010), Dünya Ağrısı (2014), Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura (2018), Osman (2020) ve Kuru Kız (2023) adlı romanlarının yanı sıra Memleket Hikâyeleri (İletişim Yayınları, 2012) adlı anı-öykü kitabı, Bir Mâniniz Yoksa Annemler Size Gelecek (2001), “Ömür Diyorlar Buna” (2007) adlı yaşantı kitapları, Oya Ayman’la birlikte yazdığı İkiyüzlü Cinsellik (1994) adlı bir inceleme kitabı, Murat Gülsoy’la birlikte dünya edebiyatı üzerine sohbetlerinden oluşan Diyaloglar (2022) kitabı ve Harflere Bölünmüş Zaman adlı bir e-kitabı vardır.



Mustafa Çevikdoğan 1984 doğumlu. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun. 2005’ten beri yayıncılık sektöründe. 2013’ten beri Can Yayınları’nda çalışıyor ve birçok yerli yazarın editörlüğünü yapıyor. Temiz Kâğıdı (2017) ve Geçecek Zaman (2021) isimli iki öykü kitabı bulunuyor.







bottom of page