top of page

Atlas // Yazar-Editör Sohbetleri 4


Yazar-Editör Sohbetleri, editörler ve yazarlar için birbirleriyle buluşma imkânı yaratan, ortak bir çalışma, tartışma, mesele üzerine onları okurlarla aynı zeminde bir sohbete davet eden etkinlikler dizisi. Konuklarımızın metinler üzerine birlikte düşünebildikleri, bazen yayıncılık hallerine, bazen birlikte üretme tarzlarına, bazen de ortak dertlere yakından bakabildikleri ve bunu okurlarla paylaşabildikleri bir zemin yaratmayı amaçlıyor. Bu sohbetler kapsamında bir araya gelen iki yazarın / iki editörün / bir yazarla bir editörün kurdukları diyaloğun okuma kültürümüze katkısını önemsiyoruz.



Pınar Öğünç, Beliz Güçbilmez





Atlas Publishing Lab'in Pera Müzesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği Yazar-Editör Sohbetleri Mart ayında iki yazarı konuk ediyor: Pınar Öğünç ve Beliz Güçbilmez.


İki yazar hem birbirlerinin metinleri hem de farklı çıkış noktalarından hareketle buluştukları ortak bir mesele üzerine düşünecekler: kurmaca-gerçek ilişkisi ve buradaki kaçış çizgileri. "Gerçekliğin neden çerçevelenmeye ihtiyacı var?", "Gerçekliği kurmacalarla nasıl çerçeveliyoruz?", "Harita metaforu bize nasıl yollar açıyor?" gibi sorular üzerine sohbet edecekler.


TAKK’ın katkılarıyla gerçekleşecek etkinliğimiz 12 Mart Salı günü saat 18.00'de Pera Müzesi Oditoryumu'nda.


Hepinizi bekliyoruz!


**


Pınar Öğünç

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Yirmi iki yaşındayken, bir haber dergisindeki iş görüşmesine yazdığı öykülerle gitti. Çeşitli dergi ve gazeteler ile çevrimiçi mecrada muhabir, editör, köşe yazarı olarak çalıştı. Daha çok edebiyatla kesişen bir gazeteciliğe yakın durdu. Kitapları: Jet Rejisör Çetin İnanç (röportaj, Roll Kitapları, 2006; İletişim Yayınları, 2016), İnce İş (röportaj, İletişim Yayınları, 2009), Asker Doğmayanlar (röportaj, Hrant Dink Vakfı Yayınları, 2013), Aksi Gibi (öykü, İletişim Yayınları, 2015; Kolektif Kitap, 2023), Cotturuk Defterleri (Can Çocuk, 2019), Beterotu (öykü, İletişim Yayınları, 2019), Pandemi Zayiatı (röportaj, İletişim Yayınları, 2021), Şu Anda Burada mıyız? (Kolektif Kitap, 2023).

 

 

Beliz Güçbilmez

Mülkiye’de İktisat lisansından sonra Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde tiyatro yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 2014 yılında tiyatro teorisi alanında profesör unvanı aldı.Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama yüksek lisans programında konuk öğretim elemanı olarak yazarlık dersleri yürüttü. İlk tiyatro oyunu 2006’da yayınlandı. Oyunları Türkiye’de ve ABD’de bağımsız tiyatrolarda, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda ve Nilüfer Kent Tiyatrosu’nda sahnelendi. Tiyatro teorisi alanında yazdığı kitap ve makalelerde "sahnedışı", "tekinsiz tiyatro", "doğrusal perspektifli dramatik yapı" ve "an dramaturgisi", "minyatüresk dramatik yapı"kavramlarını geliştirdi. Tiyatro Kavramları, Tiyatrallik ve Deneyim Olarak Tiyatro başlıkları altında yüksek lisans ve doktora dersleri yürüttü. Tiyatro alanında İngilizceden kuramsal kitaplar ve oyunlar çevirdi. Yakın dönemde yayımlanan kitapları arasında Zaman/Zemin/Zuhur: Geçmişin Tiyatral Temsili - Doğrusal Perspektifli Resimden Minyatüre (Kolektif Kitap, 2023) ve Anne Ben Düştüm Mü? Kurmacalara Neden Muhtacız? (Kolektif Kitap, 2023) sayılabilir. 2017 yılından beri kendi adıyla yürüttüğü okuryazarlık eğitimlerinde kurmaca-gerçek ilişkisi üzerine çalışırken geliştirdiği "Manyetik Alan Metodu"nu anlatmaya, yazmaya ve inceltmeye devam etmektedir. 






Comments


bottom of page